Kan jag se andra kollegors projekt i Refapp?

Användare i Refapp kan enbart se de projekt som de själva har startat upp, eller har blivit inbjudna till. Endast användare med administratörsbehörighet och administratörer för underkonton kan se andra användares projekt.

Är du en administratör/administratör för underkonton har du en knapp på startsidan i Refapp där det står Visa alla projekt. Som på bilden nedan

Skärmavbild 2023-08-30 kl. 15.22.40

Aktiverar du den knappen kommer alla projekten att vara synliga i listan.

Skärmavbild 2023-08-30 kl. 15.23.39

För att kunna göra ändringar i projektet eller hjälpa till med att lägga till en kandidat, begära in referenssvar eller liknande behöver du vara en deltagare i projektet först, oavsett vilken behörighet du har.

Som administratör/administratör för underkonton kan du lägga till dig själv, eller andra användare i ett projekt oavsett om du medverkar eller inte.

Klicka på "Plus"-ikonen bredvid projekttiteln för att lägga till en kollega i projektet.

Vad är publika projekt och hur kan jag använda den funktionen?

Ifall ni som företag har många användare som behöver tillgång till specifika projekt i Refapp för att till exempel se referensrapporten, kan det vara tidskrävande att manuellt lägga till dem i alla projekt. Det finns då en funktion man kan slå på som kallas för "Publikt projekt".

Projekt i denna kategorin är synliga för alla användare i det underkontot, oavsett vilken behörighet användaren har. Användaren är då inte aktiv i projektet och kan inte skicka ut någon kommunikation till referenser och kandidater eller ändra några inställningar.