Kan jag få åtkomst till min kalender med bokade och föreslagna tider för referenssamtal inuti Refapp?

Här kommer en guide över hur du kan komma åt din kalender för att administrera tider för referenssamtal.

Så här hanterar du dina föreslagna tider i kalendern

I Refapp kan man skicka ut flera förslag för referenssamtal som referenserna får acceptera eller föreslå nya tider. Minsta antalet tider man får föreslå är tre, men ibland händer det att man väljer fler än tre tider, för att säkerställa matchning med referensen.

För att se över kalender och se vilka tider som är föreslagna/bokade gör du följande:

1. Klicka på ikonen med dina initialer/profilbild längst upp till höger och välj "Mitt Refapp".

2. När du klickar på fliken "Min kalender", kommer du till kalendern och kan se över och administrera de föreslagna tiderna. Skärmavbild 2024-06-17 kl. 11.34.29

Administrera bokade tider:

För att se vilken referens du har en bokad tid med, kan du hoovra med muspekaren över den bokade tiden för att namnet ska dyka upp.

Skärmavbild 2024-06-17 kl. 11.35.41

Om du klickar på den bokade tiden så dyker det upp två alternativ, ett för att genomföra samtalet/svara själv och ett för att avboka samtalet.

Skärmavbild 2024-06-17 kl. 11.47.16

Ta bort föreslagna tider:

Minsta antalet tider man får föreslå är tre, men händer det att man föreslår fler än tre tider för att säkerställa matchning med referensen. Detta kan dock leda till att andra referenser ser att du är ledig via dessa förslag och kan boka in dessa tider.

Vi har nu utvecklat en funktion som gör det möjligt att ta bort fler än tre föreslagna tider i kalendern, vilket tidigare inte var möjligt. Så här gör du:

1. Öppna din kalender: Gå till din kalender för att se alla föreslagna tider.
  2. Ta bort en föreslagen tid: Klicka på den föreslagna tiden du vill ta bort. Du kommer då att få upp alternativet "Ta bort föreslagen tid".

Skärmavbild 2024-06-17 kl. 11.36.05

OBS! Du måste lämna minst tre förslag kvar i kalendern. Om du redan har endast tre förslag kvar, kommer du inte att kunna ta bort fler.