Hur skickar jag påminnelser till referenserna?

I Refapp är standardinställning för dig som användare att du skickar ut automatiskt påminnelser till referensen, vill du skicka ytterligare påminnelser eller styra påminnelserna manuellt kan du läsa mer om det här.

Automatiska påminnelser är satt som standard för alla användare, men går att stänga av under Min profil. För att läsa mer om automatiska påminnelser, se denna artikel.

Skicka manuella påminnelser till referens

Klicka på den referens som inte svarat på referenstagningen och se aktivitetsloggen för att göra en bedömning om huruvida du ska skicka en påminnelse. Klicka därefter på någon av ikonerna för mail eller sms-utskick och förhandsgranska utskicket. Klicka på Skicka påminnelse.

Om referensen inte svarar trots påminnelsen kan du välja att skicka en påminnelse till kandidaten istället:

Klicka på ikonen Be kandidaten påminna sina referenser. Välj om du vill skicka påminnelsen via mail eller sms, förhandsgranska och klicka sedan på Skicka.