Hur fungerar Refapps automatiska påminnelser?

Refapp skickar ut automatiska påminnelser till kandidater och referenser om de inte har svarat inom en viss tid. Här kommer en genomgång om hur de fungerar.

Automatiska påminnelser är satt som standardinställning för alla användare, men är frivilliga att använda och går att stänga av i dina personliga profilinställningar. För att ändra dina inställningar, klicka på din profil i högra hörnet och välj Min profil. Du har möjlighet att ställa in funktionen för kandidater, referenser eller båda beroende på dina preferenser.

Påminnelser till referenser

Om referensen inte har svarat på formuläret efter 24 timmar, skickar systemet ut en automatisk påminnelse.  En användare med administratörsrättigheter har möjlighet att ändra intervallerna till 48 eller 72 timmar i företagsinställningarna. Se denna artikel för mer information. Påminnelserna är inställda att skickas ut antingen 8.00 eller 16.00, beroende på när den första kommunikationen skickades ut. Om referensen inte har svarat efter ytterligare 24/48/72 timmar så skickas en sista påminnelse ut automatisk.

Påminnelser till kandidater

Om kandidaten inte skickat in alla sina referenser inom 24 timmar, skickar systemet ut en automatisk påminnelse. Påminnelserna är inställda att skickas ut antingen 8.00 eller 16.00, beroende på när första referensbegäran skickades ut.

När alla automatiska påminnelser har skickats ut till en referens och den fortfarande inte har svarat, så skickar systemet ut ett mail till kandidaten och ber den att påminna sina referenser att svara på referensfrågorna.

När alla automatiska påminnelser är utskickade, så har du möjlighet att skicka ut fler påminnelser manuellt. Se denna artikel om hur du gör detta.