Vad är bästa lösningen om jag vill ändra frågorna i Refapp när jag utgår från ett ATS?

Om du vill kunna göra ändringar i det projekt som skapats från ett ATS-system i Refapp innan du skickar ut referensbegäran till kandidaten kan du använda dig av funktionen att Parkera projekt.

Vid vissa referenstagningar kan det finnas behov att justera frågeformuläret eller lägga till kompletterande text till kandidater och referenser innan du skickar referensbegäran till kandidaten. Ett enkelt sätt att göra detta är att använda funktionen för att skapa Pausade projekt. Detta innebär att projektet skapas som vanligt från ditt ats och att kandidaten/ kandidaterna läggs till i projektet, men ingen kommunikation har skickats ut till kandidaten även om du har valt automatiska utskick som inställning. Du kan sedan gå in i projektinställningarna i Refapp, göra de ändringar du vill och starta projektet från en knapp i projektvyn. När projektet väl har startats fungerar allt som vanligt. Om du lägger till fler kandidater från dina ats till projektet, går referensbegäran automatiskt ut om du har valt den här inställningen.

Det finns några olika sätt att implementera detta i din organisation, beroende på hur du vill arbeta och vilket ats-system du använder. Vi har en separat artikel som beskriver detta här. Om du behöver hjälp med att bestämma vad som fungerar bäst för din organisation kan du kontakta din Customer Success Manager.

Hur det fungerar

Börja med att göra inställningar för Refapp i ditt ats. Om din organisation arbetar med projektmallar väljer du den särskilda mall som är förberedd och där parkerat funktionen är aktiverad, annars gör du dina vanliga inställningar.

Välj de kandidater som du vill ta referenser på. Projektet kommer att skapas normalt i Refapp, och kandidaten/kandidaterna kommer att läggas till i projektet, men det kommer att skapas i parkerat läge. Du kommer sedan att få ett e-postmeddelande med information om att ditt projekt är redo att starta och att du måste gå in i Refapp för att göra dina sista justeringar. Om du trycker på Gör klart projektinställningarna kommer du direkt till projektet i Refapp.

ATS-system

I projektet kommer du att se en symbol som talar om att projektet är parkerat. Tryck på Inställningar för att göra dina justeringar.

Skärmavbild 2023-05-24 kl. 14.48.42

Här kan du ändra till ett frågeformulär som du har förberett eller redigera frågor i det frågeformulär som du valde i ditt ats. Du kan också lägga till kompletterande information om detta specifika jobb till kandidaten och/eller referenspersonen om du vill. Om du vill att alla framtida kandidater som du flyttar från ditt ats automatiskt ska få referensbegäran skickad till sig, se till att sätta automatik till kandidater .

Skärmavbild 2023-05-24 kl. 11.24.44-1

När du trycker på Spara kommer du tillbaka till projektsidan och kan trycka på Start-knappen för att starta referenstagningen och kontakta kandidaten/kandidaterna.

Skärmavbild 2023-05-24 kl. 11.24.56

Om ditt projekt har automation till kandidater aktiverat, visas en ruta med information om att referensbegäran kommer att skickas ut till alla kandidater. Tryck på Skicka för att skicka ut referenstagningen.

Skärmavbild 2023-05-17 kl. 14.13.07-1

Statusen på projektet kommer då inte längre vara parkerat, och alla framtida kandidater som ni flyttar från ert ats kommer automatiskt att få referensbegäran skickad till sig när de läggs till i projektet.