Hur anpassar jag vilka tidsperioder kommunikation skickas till kandidater och referenser?

I Refapp är det möjligt att anpassa vilka tider som det ska gå ut mail- och sms utskick till kandidater och referenser. Inställningen gäller både automatiska och manuella utskick.

Inaktivera Påminnelser under Helgdagar/Röda Dagar.

För användare med administratörsrättigheter i Refapp finns nu möjligheten att enkelt markera vissa dagar, oftast helgdagar, som "tysta" dagar, då ingen kommunikation skickas till referenser eller kandidater.

För att använda denna funktion, följ dessa steg:

1. Klicka på ikonen med tre streck i menyn och välj Företagsinställningar.
2. Navigera till fliken Kommunikation.
3.Klicka på "Lägg till" som finns mellan kalendrarna för utskick och kalenderbokning.

Skärmavbild 2024-01-23 kl. 16.24.24

Nu kan du ange datumet och välja att göra det återkommande om helgdagen inträffar på samma datum varje år. Om du har flera datum att lägga till, klicka bara på "Lägg till" igen.

Skärmavbild 2024-01-23 kl. 16.24.41

Denna nya funktion ger dig flexibilitet och kontroll över när kommunikation skickas ut, och låter dig anpassa det efter ditt företags behov.

Anpassa vilka tidsperioder kommunikation skickas till kandidater och referenser.

För att ställa in vilka tider kommunikation får gå ut till kandidater och referenser. Går man via företagsinställningar och under fliken Kommunikation finns en sektion Tidsperioder då mail och SMS skickas till kandidater och referenser.

Välj mellan vilka tider ni önskar att mail och sms kan skickas till kandidater och referenser.

Detta gäller alltså både automatiska utskick och manuella. Samt för alla Refapp-användare inom företaget. Utskick som görs under en så kallad “Tyst period” i Refapp läggs på kö och skickas ut enligt schemat ni satt nästa dag.

Glöm inte att klicka på Spara