Kan jag lägga till referenser manuellt?

Om du redan fått kontaktuppgifterna till kandidatens referenser och vill lägga in dem manuellt i Refapp för att kunna skicka ut referenstagningen är detta fullt möjligt.

Du behöver först lägga in kandidaten i ditt projekt. Du behöver bara uppge för- och efternamn för att kunna lägga till, men ifall du ändå vill lägga med mail och/eller telefonnummer är det viktigt att se till att välja Lägg till utan automatik eller se till att automatiken är avstängd i projektinställningarna. Vyn ser något olika beroende på om automatik för kandidat är AV eller PÅ.

Automation PÅ

Automation AV

Klicka sedan på kandidaten, välj Lägg till referens och fyll i referensens uppgifter. Ifall du trycker på Lägg till och har automationen påslagen, kommer mail och/eller SMS skickas ut automatiskt till referensen.