Hur läser och delar jag svaren från en referenstagning?

När en referens har svarat på frågeformuläret via Refapp skapas det automatiskt en referensrapport på kandidatens profil. Här kan du ta del av hur du läser och delar svaren från en referenstagning.

Läsa referensrapporten

1. Klicka på kandidaten och sedan på knappen Visa rapport för att komma till referensrapporten.

2. Samtliga referensers svar presenteras på respektive fråga för att du enkelt ska kunna jämföra svaren.

Notera ifall referenserna har svarat på olika språk, hamnar de separat i referensrapporten.

Dela referensrapporten

1. Klicka på knappen Dela rapport.

2. Du kommer då att kunna skicka ett mail med länk till rapporten direkt via Refapp.

3. När du delar rapport får du välja:
    1. Vilka referensers svar du vill ha med i rapporten.
    2. Om du vill anonymisera rapporten.
    3. Om du vill lösenordsskydda rapporten: Aktivera Kräv lösenord för att öppna och Refapp föreslår ett lösenord som du kan välja att använda, skriva över med ett eget alternativt att klicka på pilen för att låta Refapp skapa ett nytt.
  4. Skriv in emailadressen till mottagaren du vill dela rapporten till. När du fyllt i din mottagare kan du välja alternativet Skicka för att skicka till mottagaren.

5.  Klicka på ikonen Kopiera webbadressen istället om du vill skicka länken i ett eget mail till rekryterande chef eller kund.