Hur kan jag importera kandidater till Refapp?

I Refapp är det möjligt att importera kandidater från en Excel. För att kunna importera kandidater behöver er Administratör kontakta supporten för att göra det möjligt i ert konto.

Ska du göra en referenstagning på ett stort antal kandidater har Refapp en funktion för att importera kandidater. För att importera kandidater skapar du ett projekt i Refapp och när du skapat ditt projekt väljer du alternativet “Lägg till från fil”.

Du får då möjlighet att välja en fil att importera en fil med kandidater.

Tips är att utgå från vår rekommenderade Exempelmall för kandidatimport för korrekt formatering!

Efter att du valt fil får du en preview av vilka kontaktuppgifter som kommer att importeras till Refapp. Se exempel nedan. Bekräfta att du vill importera kandidaterna genom Importera. Vill du justera något i din import, avbryt importen genom att gå ur fönstret via krysset uppe till höger.

När kandidaterna har importerats till Refapp kan du nu via “Bulkhantering” välja att ta kandidaterna vidare till nästa steg i processen.

Vill du Begära in referenser från kandidaterna väljer du det alterantivet i drop-down-listan.

Bekräfta att du vill begära in referenser från kandidaterna via knappen Skicka

Du kan se en bekräftelse på hur många referenser som efterfrågats och övriga regler som valdes i inställningarna för projektet i kandidatöversikten.