Hur hanterar jag referenser med olika språk?

Vid referenstagning händer det ibland att kandidaten uppger referenser med olika språk. Det är fullt möjligt att utföra digital referenstagning med flerspråkiga referenser.

Det krävs då att man har frågeformulär på flera språk inlagt på sitt projekt. Detta gör du genom att klicka på projektinställningar och välja Lägg till under fliken Frågeformulär. Vilka språk du har att välja mellan är baserat på vilka språkinställningar som är gjorda i företagsinställningarna.

Om du har frågemallar på olika språk inlagda i ditt projekt så kan kandidaten sedan välja referensens språk när den uppger referensens kontaktuppgifter och all kommunikation till den referensen kommer då vara på valt språk inklusive frågeformuläret.

Skärmavbild 2023-03-07 kl. 09.45.00

Ifall kandidaten har missat att informera att en av referenserna talar ett annat språk och referensen redan fått frågeformuläret på svenska, så går det att justera i efterhand. Det du behöver göra då är att gå in i projektinställningar, lägga till frågeformulär på rätt språk och sedan gå till referensen och redigera dess uppgifter.

Frågeformuläret justeras direkt till det valda språket efter du klickar på spara och du behöver inte skicka iväg ett nytt till referensen.

OBS! När referenstagningen har gjorts på olika språk separeras dem i referensrapporten. Först alla svar på ett språk och därefter alla svar på det andra språket.