Hvordan håndterer jeg referencer med forskellige sprog?

Under referencetjek sker det nogle gange, at kandidaten tilbyder referencer på forskellige sprog. Det er muligt at gennemføre et digitalt referencetjek med flersprogede referencer.

Du skal dog have indtastet spørgeskemaer på flere sprog i dit projekt. For at gøre dette skal du klikke på projektindstillinger og vælge +Tilføj under fanen Spørgeskema. Hvilke sprog du kan vælge imellem afhænger af sprogindstillinger under Virksomhedsindstillinger.

Hvis du har spørgeskemaer på forskellige sprog indtastet i projektet, kan kandidaten selv vælge referencens sprog ved indtastning af kontaktoplysninger til referencen. Al kommunikation med den reference vil så foregå på det valgte sprog, inklusive spørgeskemaet.

I tilfælde af at kandidaten har glemt at oplyse, at en af ​​referencerne taler et andet sprog, og referencen allerede har modtaget spørgeskemaet på dansk, kan du nemt ændre dette efterfølgende. Det du så skal gøre er at gå til projektindstillinger, tilføje et spørgeskema på det korrekte sprog og derefter gå til referencen og rediger referencens sprog.

Spørgeskemaet tilpasses automatisk til det valgte sprog, efter du har gemt, så du behøver ikke sende det til referencen igen.

Når referencetagning er udført på forskellige sprog, vil de respektive sprog blive opført separat i referencerapporten. Først ser du alle svarene på det ene sprog, og derefter kommer alle svarene på det andet sprog.