Hvordan håndterer jeg referanser med ulike språk?

Ved referansesjekker skjer det noen ganger at kandidaten oppgir referanser med ulike språk. Det er fullt mulig å gjennomføre digital referansesjekk med flerspråklige referanser.

Du må imidlertid ha lagt inn spørreskjemaer på flere språk i prosjektet ditt. Dette gjør du ved å klikke på prosjektinnstillinger og velge Legg til under fanen Spørreskjema. Hvilke språk du kan velge mellom, avhenger av språkinnstillingene i virksomhetsinnstillingene.

Skärmavbild 2023-03-07 kl. 10.03.51

Hvis du har spørsmålsmaler på ulike språk lagt inn i prosjektet, kan kandidaten selv velge referansens språk når hen legger inn kontaktinformasjon til referansen. All kommunikasjon med den referansen kommer da til å foregå på det valgte språket, inkludert spørreskjemaet.

Skärmavbild 2023-03-07 kl. 10.08.15

I tilfelle kandidaten har glemt å informere om at en av referansene snakker et annet språk, og referansen allerede har fått spørreskjemaet på norsk, kan du enkelt justere dette i etterkant. Det du da må gjøre, er å gå til prosjektinnstillinger, legge til et spørreskjema på riktig språk og etterpå gå til referansen og redigere dennes opplysninger.

Skärmavbild 2023-03-07 kl. 10.08.53

Spørreskjemaet justeres automatisk til det valgte språket etter at du har lagret, så du trenger ikke å sende det til referansen på nytt.

OBS! Når referansesjekken er utført på ulike språk, vil de ulike språkene ligge hver for seg i referanserapporten. Først ser du alle svarene på ett språk, og så kommer alle svarene på det andre språket.