Hur använder jag underkonton i Refapp?

Om ditt företag har flera bolag, organisationer eller varumärken, kan du använda dig av det som kallas för underkonton.

Använder ditt bolag underkonton finns det flertalet olika inställningar du kan göra för att anpassa funktionaliteten.

Sätta upp underkonton

Om du är användare med administratörsrättigheter i Refapp kan du sätta upp företagsprofilerna i vyn Företagsinställningar. I flikarna högst upp finns det en flik som heter Underkonton. Här väljer du vilka underkonton som ska ingå, vilka mailadresser som ska kunna ges åtkomst till profilerna samt laddar upp logotyp. Du kan även välja primärt språk för underkontot.

Skärmavbild 2022-09-29 kl- 15-13-53-png

Strukturera användare inom underkonton

När en användare läggs till på ditt företags huvudkonto läggs den automatiskt in i det underkonto där användarens mailadress är markerad som tillgänglig. Ifall du går in på Användare finns en vy där man kan se hur många underkonton olika användare har åtkomst till. När man sedan klickar på tex 1 av 3 får man upp en ruta där man enkelt ser vilka underkonton användaren har tillgång till och där kan man även justera åtkomsten för användaren.

Underkontosadministratör

Om du har en användare som arbetar med flera underkonton som du vill ska kunna ha tillgång till alla dess underkontons projekt, men inte ha full administratörsbehörighet, så är det möjligt att göra användaren till Administratör för underkonton. Användaren har då möjlighet att se alla projekt som skapats i dess underkonton och lägga till användare i projekten, men har ingen behörighet att ändra företagsinställningar eller få åtkomst till de underkonton som den inte är tillagd på.

Projektmallar inom underkonton

Projektmallarna som används i Refapp skapas upp i vardera underkonto och användare kan bara se de projektmallar som är tillgängliga i de underkonton användarna har åtkomst till. Om man ska skapa upp en ny projektmall och har åtkomst till flera underkonton, behöver man välja vilket underkonto projektet ska tillhöra. Detta gör du genom att klicka på pilen under företagets logga.