Varför försvinner frågor när jag förhandsgranskar mitt frågeformulär i ett projekt?

Ibland när du har skapat ett projekt i Refapp, så är det en skillnad i antalet frågor mellan frågeediteraren och förhandsgranskningen. Denna artikeln förklarar vad det beror på.

Först och främst, ingenting är fel. Detta händer när du aktiverar en funktion i projektinställningarna; Begär in detaljer om relationen från kandidaten och referenspersoner. I de allra flesta frågeformulär, bland annat våra standardmallar, så är de första tre frågorna rörande relationen mellan kandidaten och referensen. Dessa frågor försvinner automatiskt från frågeformuläret om du har denna funktion påslagen i projektinställningarna, detta för att du då får in svaren på samma information, bara på ett annat sätt.

unnamed (3) Om du arbetar med flödet där du samlar in referenserna från kandidaten, så kommer de fylla i informationen om deras professionella relation med referenserna tillsammans med kontaktuppgifterna. Referensen får sedan svara på om detta stämmer alternativt korrigera infon. Om du själv lägger till referensen i Refapp, så kommer referensen själv fylla i informationen som första steg i frågeformuläret.

Skärmavbild 2023-03-06 kl. 14.05.45

I den slutgiltiga rapporten kommer sedan informationen om referensens relation till kandidaten vara presenterad i den första sektionen i rapporten i rutan med summeringen av referenserna. Referens 1 på bilden har haft funktionen aktiverad. Om funktionen inte är aktiverad, så kommer det stå mindre information i rutan, men frågorna kommer istället komma med i frågeformuläret och referensens svar kommer vara med i rapporten, så som för Referens 2 i bilden.

Skärmavbild 2023-03-06 kl. 14.40.54