Hur skapar jag obligatoriska frågor i en referenstagning?

Om du har en fråga som du vill är obligatorisk för referensen att svara på så går du tillväga så här.

Gå till redigeringsläget för frågeformuläret, antingen direkt i ditt projekt i organisationens mallar. Välj frågan du vill ska vara obligatorisk och aktivera togglen Obligatorisk

Skärmavbild 2022-08-12 kl. 10.01.22

När en fråga är markerad som obligatorisk syns det sedan med en asterisk (*) i listan över frågor.

Skärmavbild 2022-08-12 kl. 10.03.13
Om referensen missar att svara på en obligatorisk fråga och försöker skicka in formuläret hänvisas personen tillbaka till frågan som blir rödmarkerad.

obligatorisk fråga