Hur kan jag använda frågetypen Lead Gen för att samla in leads från referenser?

Här kan du ta del av hur du kan använda Refapps Lead Generator i din referenstagning.

För att ha möjlighet att lägga till en Lead gen fråga, behöver du först kontakta Refapp support och be oss sätta på funktionen.

Börja i frågeformulärsbyggaren. Skapa en ny fråga och välj Intern fråga. En intern fråga ställs till referensen i det vanliga frågeformuläret och är synlig när du visar referensrapporten inuti Refapp, men är dold från rapporten så fort den delas utanför Refapp. När du klickat i Intern fråga, dyker en ny frågetyp upp som heter Lead Gen.

När du har skrivit din fråga, kan du lägga till en beskrivande text för att beskriva vad som sker när referensen väljer ja och ge mer information om din fråga. "Vänligen bekräfta dina kontaktuppgifter nedan" är automatiskt valt som meddelandet som visas när referensen klickar ja, men du har möjlighet att skriva din egen text här med.

Notera att du i nuläget endast kan ha en Lead gen fråga per frågeformulär.

När referensen svarar på Lead gen frågan i frågeformuläret och väljer ja, så fylls deras kontaktinformation automatiskt in i rutan, men de har möjlighet att lägga till ytterligare information eller göra ändringar ifall de vill.

Om en referens har svarat ja på en Lead Gen fråga så har du möjlighet att se deras svar i referensrapporten inuti Refapp. Leadsen har dessutom samlats i Företagsstatistiken där du enkelt kan följa hur många leads som har kommit in under en specifik period.

Skärmavbild 2022-09-28 kl. 12.51.12

En Administratör och Administratör för underkonto har möjlighet att klicka på antalet leads och få en komplett lista av dem. Här kan du se vilket underkonto de kom in via, vilket språk referensen svarade på, vilka detaljer de skrev in i frågeformuläret och vilken användare som skapade projektet. Det finns också möjlighet att ladda ner datan i ett exceldokument för att kunna skicka till den person som är ansvarig för leads på ditt bolag.

Skärmavbild 2022-12-08 kl. 15.28.59

Om du som rekryterare vill bli notifierad när ett nytt lead har kommit in, så kan du slå på detta. För att göra det klickar du på din profil i högra hörnet och väljer Min profil. Under personliga inställningar kan du välja om du vill ha ett mail när ett svar har mottagits. Om du bara vill få ett mail när svaret innehåller ett lead kan du aktivera inställningen för det.

Skärmavbild 2022-12-08 kl. 15.25.07

När den här inställningen är aktiverad får du ett mail om att en referens har svarat och att de har svarat ja på frågan om lead gen. Om du trycker på länken till referensrapporten leder den dig direkt till svaren och du kan se referensens svar.

Skärmavbild 2022-12-08 kl. 15.27.49

Tips! Om du redan använder dig av en intern fråga för att samla in leads från referenser i ditt frågeformulär, så kan du göra en befintlig fråga till en Lead Gen fråga. Detta gör du enkelt genom att editera den och välja Lead Gen som frågetyp.