Hur förlänger jag tiden kandidaten har på sig att lämna in referenser?

Det finns situationer i rekryteringsprocessen när det kan vara nödvändigt att ge kandidater mer tid att lämna in sina referenser. Ibland kan kandidater ha en upptagen tidtabell eller ha svårt att kontakta sina referenser snabbt.

För att förlänga tiden på en kandidat har på sig att lämna referenser gör du såhär:

Börja med att gå in på det projektet som kandidaten tillhör och klicka på de 3 prickarna på kandidatkortet och välj förläng begäran i listan som dyker upp, se bild nedan för exempel.

En ruta kommer att dyka upp, klicka på datumet för att få fram en kalender och välj ett datum. Tryck sedan på uppdatera.

Nu kommer du kunna se det datumet du valt under kandidatens namn likt bilden nedan.

För att förlänga tiden på flera kandidater har på sig att lämna referenser gör du såhär:

Börja med att lägga kandidaterna i en lista genom att trycka på ikonen som är inringad på bilden nedan.

Markera de kandidater som du vill förlänga tiden på och sedan på “markerade” och välj förläng begäran.

En ruta kommer att dyka upp, klicka på datumet för att få fram en kalender och välj ett datum. Klicka sedan på uppdatera.

Nu kommer du kunna se de nya datumen vid kandidaterna likt bilden nedan.