Hur fungerar integrationen mellan Refapp och Ponty?

Här kan du ta del av hur du går tillväga för att använda Refapp via Ponty.

Starta i ditt uppdrag i Ponty. Här väljer du först Uppdragsinformation och klickar sedan längst ner till vänster på Skicka uppdrag till Refapp.
Skärmavbild 2022-07-07 kl. 15.56.32
Du får då upp en ruta med inställningar över hur du vill att referenstagningen ska gå till för ditt rekryteringsuppdrag.

Valen över underkonto och frågemallar du har här är baserade på vilka inställningar ni har i Refapp. Därefter väljer du ifall du vill att kandidaten uppger vilken relation denne har till sin referens, hur vi ska kommunicera med kandidaten, hur många referenser vi ska begära in samt hur vi ska kommunicera med referenser.

Skärmavbild 2022-07-07 kl. 16.05.23

När du sedan klickar på Submit så uppdateras statusen på Refapp till Integrerad.

För att skicka ut digital referenstagning går du tillbaka till ditt uppdrag. Klicka på plustecknet vid kandidaten.
Skärmavbild 2022-07-07 kl. 16.23.39

Klicka på fältet Kandidathändelse och välj Referenstagning. Längst ner till vänster i fönstret syns då Webhooks, Refapp Referenstagning. Bocka i kryssrutan och välj sedan på vilket språk du vill kommunicera med kandidaten. När du klickar på spara så har då referenstagningen startat på kandidaten.

Skärmavbild 2022-07-07 kl. 16.27.20

Inne på kandidaten ser du nu en symbol som beskriver status på referenstagningen. I det fall du valt ett automatiskt flöde jobbar nu Refapp åt dig med att samla in referensernas kontaktuppgifter och skicka ut referenstagningen. När alla svar finns samlade i referensrapporten blir status Klar och klickar du på statusen kommer du till den färdiga referensrapporten.

Skärmavbild 2022-07-07 kl. 16.45.19