Hur fungerar integrationen mellan Refapp och Higher?

Här kan du ta del av hur du går tillväga för att använda Refapp via Higher.

Börja i ditt jobb i Higher. Första steget är att ställa in dina inställningar för hur du vill att din referenstagning ska se ut. Flytta kandidaten du vill ta referenser på till steget Referenstagning och klicka på kandidatkortet.

MicrosoftTeams-image

Scrolla längst ner för att ställa in dina Refapp-inställningar under fliken Exportera i Refapp. Valen här kommer se annorlunda ut beroende på vad ni har för inställningar på ert Refapp konto. Nedan kommer vi beskriva både Projektmallar och Ställa in inställningar i Higher.

Projektmallar

Projektmallar är något man sätter upp i Refapp i förhand och kan liknas med ett paket med grundinställningar för ett visst typ av projekt eller tjänst. För mer information om projektmallar och hur man ställer in dessa, se vår hjälpartikel om detta. Om ni har dessa inställda i ert Refappkonto så kommer du välja mellan dessa i dropdown-listan i Higher. Projektet som skapas i Refapp kommer då skapas helt utefter projektmallen och de inställningar ni valt i den.

MicrosoftTeams-image (5)

Ställa in inställningar i Higher

Under fliken Exportera till Refapp har du möjlighet att konfigurera inställningarna för din referenstagning i Refapp. De val du har är bland annat:

• Vilket underkonto vi vill använda
  • Vilka frågor vi ska utgå ifrån under referenstagningen genom att välja språk, och frågemall under respektive språkalternativ.
  • Hur vi ska kommunicera med kandidater för att begära in referenser. Ska utskick skickas via mail, sms eller både mail och sms eller ska det inte skickas ut någon kommunikation automatiskt?
  • Hur många referenser vi vill begära in.
  • När en kandidat angett sina referenser, hur vi ska kommunicera med referenserna. Ska utskick skickas via mail, sms eller både mail och sms eller ska det inte skickas ut någon kommunikation automatiskt?

MicrosoftTeams-image (6)

Starta referenstagning

Oavsett om ni arbetar med projektmallar eller ställer in inställningarna i Higher, så är nästa steg efter du gjort dina val att klicka på Exportera

Referenstagningen startar då automatiskt och ett projekt skapas upp i Refapp enligt de inställningar du valt. Kandidaten skickas till projektet och har du valt automatiska utskick så har det nu skickats ut mail och/eller SMS till kandidaten för att begära in dess referenser.

På kandidatkortet i Higher syns nu en Refapp symbol och klickar du på kandidaten så kan du även se statusen på referenstagningen med en länk till kandidaten i Refapp.

MicrosoftTeams-image (7)

MicrosoftTeams-image (8)

När alla referenser har svarat uppdateras statusen inne hos kandidaten i Higher och du där har du också en länk till den färdiga referensrapporten.

MicrosoftTeams-image (9)

Ta referenser på fler kandidater i samma Higher jobb

Efter du ställt in inställningarna för Refapp på din första kandidat i Higher, så är projektet skapat i Refapp och du kan ta referenser på fler kandidater i samma jobb.

Flytta den/de kandidater som du vill ta referenser på till steget Referenstagning. Markera dem genom att bocka i på kandidatkortet.

MicrosoftTeams-image (1)-1

Klicka sedan på Utföra åtgärd. Du får då upp en ruta där du kan välja Exportera.

MicrosoftTeams-image (2)

För att skicka kandidaten/erna till Refapp bockar du i Exportera till Refapp och klickar på Exportera.

MicrosoftTeams-image (3)

Kandidaten/erna kommer då skickas till samma projekt i Refapp som den första kandidaten med samma projektinställningar.

Om du föredrar att se en video som visar hur integrationen mellan Refapp och Higher fungerar, är du välkommen att kontakta vår support på support@refapp.se