Hur redigerar jag i frågemallarna?

Vill du redigera i de befintliga mallar som finns tillgängliga i ditt konto?

1. Klicka på ikonen som ser ut som 3 horisontella streck, bredvid din profil längst upp till höger och välj Frågemallar i menyn.
  2. Klicka på den frågemall du önskar redigera.
  3. Du kan nu ändra i frågorna som är skapade i vänstra fältet, genom att ta bort dem, justera ordningen via drag-and-drop, eller redigera dem genom att klicka på frågan.
  4. Alternativt kan du addera frågor bland "Ofta använda frågor" från högerspalten till formulärbyggaren till vänster.
  5. Du kan även söka på frågeställningar i högerspaltens sökruta.
  6. Klicka på Skapa ny fråga om du vill skapa en fråga som inte finns i högerspalten. Genom att skriva @Kandidaten fångar verktyget automatiskt upp kandidatens förnamn när du använder formuläret i ett projekt. Exempelvis: Har @Kandidaten körkort?. Du kan också klicka på Infoga kandidatens namn. Tänk på att välja den grammatiskt korrekta formen beroende på hur frågan formuleras.
  7. Välj vilken typ av fråga du vill ställa och komplettera sedan med ytterligare faktorer som är relevanta för den typ av fråga du valt. Klicka på Spara
  8. Du kan nu välja att Spara och skriva över befintlig mall, eller alternativet Spara som mall för att spara en ny mall.
  9. Mallen hamnar sedan under fliken Mina Privata. Har du administratörs- eller utökade rättigheter i Refapp kan du därefter välja att göra mallen Publik och tillgänglig för alla användare på företaget genom att klicka på Gör publik.