Hur fungerar integrationen mellan Refapp och We Select Talent Software?

Här kan du ta del av hur du går tillväga för att använda Refapp via We Select Talent Software.

Lägg till Refapp som ett steg i rekryteringsprocessen

Steget kan antingen läggas upp i samband med att du skapar en ny tjänst eller läggas in i en befintlig tjänst. Gå till tjänster och välj Steg 2. Processteg och klicka sedan på + Lägg till steg.

Skärmavbild 2022-08-25 kl. 10.04.03Fyll i namn och eventuell instruktion. Rekommendation på namn är Refapp Referenstagning. Klicka sedan på fliken Test/Event och välj Refapp som ett Event. Därefter kan du välja vilket frågeformulär du vill använda i din referenstagning. För mer information hur du skapar en frågemall, se denna hjälpartikel

Skärmavbild 2022-08-25 kl. 10.13.00

Skicka en kandidat för digital referenstagning

Gå in i din tjänst och välj kandidaten du vill ta referenser på. Välj sedan processteget du satte upp i tjänstinställningarna i dropdown-menyn.

Skärmavbild 2022-08-25 kl. 13.42.39

Det skapas då upp ett projekt inuti Refapp. Klickar du på rutan Referenser kan du nu följa status på referenstagningen i We Select Talent Software.

Skärmavbild 2022-08-25 kl. 14.16.56

Ställa in inställningar i Refapp

Klicka på Länk till kandidat i Refapp i statusrutan för att komma in till projektet för att ställa in de sista inställningarna och skicka ut referenstagningen. När du kommit in i Refapp, klickar du på projektnamnet uppe i vänstra hörnet och sedan Inställningar.

Skärmavbild 2022-08-25 kl. 14.22.07

Skärmavbild 2022-08-25 kl. 14.28.18

Du kommer då till inställningarna för projektet. Där ser du frågeformuläret du valde i We Select Talent Software. Scrolla ner och gör dina inställningar för kommunikation med kandidater och referenser.

Under Kommunikation med kandidater väljer du om du vill kontakta dem med mail, SMS eller både och, hur många referenser du vill begära in och hur många dagar kandidaten har på sig att skicka in sina referenser. Det finns även en textruta där du kan lägga till kompletterande information som kommer stå med i mailet.

Avsluta med att välja om automationen ska vara AV eller . Sätter du på automationen för projektet kommer sedan kommande kandidater som du skickar på referenstagning via den valda tjänsten i We Select Talent Software få referensbegäran skickad till sig automatiskt.

Skärmavbild 2022-08-25 kl. 14.31.37

Under Kommunikation med referenser väljer du mail, SMS eller både och, och kan även här lägga till kompletterande information till referensen som kommer med i mailet. Är automationen påslagen, skickas det automatiskt ut ett frågeformulär till referensen när kandidaten har uppgett dess kontaktuppgifter.

Skärmavbild 2022-08-25 kl. 14.31.51

Scrolla ner till slutet och spara. Nu är inställningarna klara och vi är redo att skicka ut referensbegäran till kandidaten. Gå in på projektet i Refapp och klicka på knappen för att Begära in referenser från kandidaten.

Skärmavbild 2022-08-25 kl. 14.39.55

När alla referenser har svarat uppdateras status till Completed i statusrutan i We Select Talent Software och du har en direkt länk till den färdiga referensrapporten.

Skärmavbild 2022-08-25 kl. 14.46.10