Hvordan fungerer integrasjonen mellom Refapp og Talent Recruiter

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du gjennomfører referansesjekken digitalt via Refapp fra Talent Recruiter.

For å starte den digitale referansesjekken, går du til kandidatoversikten, markerer de kandidatene du vil sende til digital referansesjekk, klikker på Kommunikasjon og velger Be om referanser.

Når du har klikket på Be om referanser, sendes du videre til en side der du skal tilpasse oppsett som du eller HR/personal i din virksomhet har laget i Refapp. Disse oppsettene kalles prosjektmaler og vil inneholde:

• Hvordan skal vi kommunisere med kandidaten? Epost og/eller SMS
  • Hvor mange referanser skal vi be om?
  • Hvordan skal vi kommunisere med referansene? Epost og/eller SMS
  • Hvilket spørreskjema skal vi bruke?
  • Vil vi be om informasjon om relasjonen mellom kandidaten og referansen? (Kandidaten må da først opplyse om hvilken relasjon hen har til referansen, i forbindelse med at vi henter inn referansens opplysninger.

Når du har satt oppsettet, trykker du Send. Informasjonen om kandidaten og prosjektet sendes videre til Refapp, og referansesjekken starter. I kandidatoversikten i Talent Recruiter vises det nå et rundt symbol som indikerer at referansesjekken har begynt. Hvis vi klikker på symbolet, åpner vi en lenke direkte til kandidaten i Refapp. Alternativt åpner vi referanserapporten når vi har fått inn et eller flere svar.

Hva skjer når du setter i gang en digital referansesjekk?

Kandidaten(e) vil nå motta mail og/eller SMS hvor de blir bedt om å oppgi sine referanser.

Når kandidaten har lagt inn sine referanser og trykket send vil referansene automatisk motta en mail og/eller SMS der de får valget mellom å svare digitalt eller foreslå tider til en telefonsamtale. Mer enn 90% av referansene velger å svare digitalt.

Når en referanse vil bli oppringt

Hvis en referanse velger alternativet Jeg vil heller bli oppringt blir referansen bedt om å oppgi minimum tre tidspunktet som passer for en telefonsamtale, og du vil få en mail med foreslåtte tidspunkter. I mailen kan du klikke på den tiden som passer best for deg. Da vil det  sendes en kalenderinvitasjon til deg og referansen.

Når du har avtalt en telefonsamtale med referansen anbefaler vi at du noterer svarene i Refapp, slik at svarene blir en del av referanserapporten. Se gangen i en booket telefonsamtale og hvordan notere svarene i artikkelen Hvordan er gangen i det når en referanse velger å bli oppringt?

Vi har også laget en video som viser hvordan du kan notere telefonsamtalen. Se den her.

Du kan også lese mer om hvordan du kan booke en telefonsamtale med en referanse i vår artikkel Hvordan booker og gjennomfører jeg en referansesjekk via telefon?

Hvordan ser det ut i Refapp?

Når du klikker på "Link til kandidat i Refapp", kan du ved behov innhente flere referanser ved å klikke på Be om referanser fra kandidaten. Du kan alternativt trykke på Legg til referanse hvis du allerede har mottatt opplysninger om referansene.

Referansesjekken er fullført

Når referansesjekken er fullført, oppdateres symbolet med en mørk lilla farge. Nå får du tilgang til den ferdige referanserapporten når du klikker på statussymbolet.

Referanserapport

Hvis vi klikker på statussymbolet i Talent Recruiter, kan vi velge mellom å åpne kandidaten i Refapp eller åpne referanserapporten. Referanserapporten er et sammendrag av svarene fra alle referansene.

Referanserapporten er tilgjengelig via lenke i 30 dager, og det er også mulig å dele den med eksterne parter, direkte med kunden eller med kollegaer som det er viktig at er med i referanseprosessen.

Hvis vi ønsker å ha tilgang til referanserapporten etter at det har gått 30 dager, går vi inn via alternativet Link til kandidat i Refapp og henter rapporten fra Refapp. Vi kan også forlenge rapportens levetid dersom dere ønsker det ved at administrator kontakter Refapp.