Hvordan implementerer jeg funksjonen "sett på vent" i organisasjonen min?

Dersom du ønsker å kunne gjøre endringer i prosjektet opprettet fra et ATS-system i Refapp før du sender ut forespørsel om referanser til en kandidat, kan du sette prosjektet på vent.

Det er ulike måter å implementere dette i din organisasjon, avhengig av hvordan du ønsker å jobbe og hvilket ATS-system du benytter.

Sett alltid prosjektet på vent

Dersom du ønsker at alle brukere i din organisasjon skal kunne gjøre endringer i prosjektet før de sender ut henvisningen, må du lage en prosjektmal og gjøre den til standard for nye prosjekter opprettet fra ATS-systemet.

Som administrator; trykk på profilbildet ditt i høyre hjørne og gå til Prosjektmaler. Lag en ny mal. Velg grunnleggende innstillinger, disse vil være redigerbare etter at et prosjekt er opprettet. På slutten av innstillingene skrur du på Sett prosjektet opprettet fra denne malen på vent.

Skärmavbild 2023-05-25 kl. 16.37.08

Når prosjektmalen er opprettet går du til Foretaksinnstillinger og kategorien Integrasjoner. Velg prosjektmalen du opprettet i nedtrekksmenyen under Prosjektmal for standardoppsett og nye prosjekter. Alle prosjekter opprettet fra ditt ATS-system vil være basert på denne prosjektmalen, og alle nye prosjekter settes på vent.

Skärmavbild 2023-05-25 kl. 16.37.35

Hvis du alltid jobber med prosjektmaler

Dersom din organisasjon jobber med prosjektmaler i ATS-systemet; legg til en ny mal i Refapp og navngi den med et relevant navn for prosjekter som settes på vent. Dette gjør det enkelt for rekrutterer å velge i ATS-systemet. Nederst i innstillingene velger du Sett prosjekter opprettet fra denne malen på vent.

Skärmavbild 2023-05-25 kl. 16.37.08

Når du så velger en prosjektmal i et prosjekt fra ditt ATS, velger du den forberedte prosjektmalen. Prosjektet vil da bli opprettet i vente-modus i Refapp når du starter en referansesjekk. Rekrutterer kan gå inn i Refapp og gjøre ønskede endringer i prosjektet før forespørsel om referanse sendes ut til kandidaten.

Å ikke velge et spørreskjema med vilje (ikke mulig i alle ATS-systemer)

Hvis du i et prosjekt opprettet fra et ATS-system ikke har valgt spørreskjema, vil prosjektet automatisk settes på vent. Dette betyr at dersom du bevisst ikke velger et spørreskjema når du setter opp innstillingene for Refapp i ditt ATS-system, kan du bruke funksjonen til å sette prosjektet på vent før du sender ut referansesjekken til kandidaten. Merk at i enkelte ATS-systemer er det obligatorisk å velge spørreskjema og da vil ikke denne måte å sette prosjektet på vent fungere.

Uansett hvordan prosjektet er opprettet, er prosessen videre den samme. Se denne artikkelen om hvordan det fungerer