Hvordan sende en digital referansesjekk med Refapp fra SmartRecruiters

Denne artikkelen beskriver hvordan man starter en referansesjekk via evaluering på kandidatsiden i SmartRecruiters.

Start med å legge til en mal under Refapp Template på Jobbdetaljer.

Gå til kandidatsiden og ned til Evaluering. For å starte referansesjekken trykker man Bestill evaluering +

Velg ønsket mal fra listen og trykk Fortsett og Send

Når man trykker send skapes det automatisk et prosjekt i Refapp og kandidaten legges til. Dersom den valgte malen har Refapp automatikk påskrudd vil det gå ut en epost og/eller SMS til kandidat der kandidaten blir bedt om å oppgi sine referanser.

Under Evaluering i SmartRecruiters kan man nå følge status på referansesjekken. Man kan åpne Refapp og den aktuelle kandidaten via binderssymbolet.

Det vil være vedkommmende som trykker send i SmartRecruiter som står som avsender av epost og SMS til kandidat og referanse.

Hele rekrutteringsteamet som står oppført på jobben i SmartRecruiters vil legges til som deltakere i prosjektet i Refapp. Dersom man ikke har en aktivert bruker i Refapp før man starter referansesjekken eller legges til som deltaker i prosjektet, vil man motta en invitasjonsmail for aktivering av bruker.

Når referansene har svart på spørreskjemaet vil rapporten bli tilgjengelig i SmartRecruiter ved at et nytt binderssymbol blir synlig. For å åpne rapporten klikker du på det nederste binderssymbolet under Evaluering.