Hvordan bruke Refapp i Webcruiter(med manuelle innstillinger)?

Under finner du en video og en stegvis guide for hvordan du kan iverksette digital referansesjekk med Refapp fra Webcruiter. Manuelle innstillinger av Refapp i Webcruiter er utgangspunktet her.

1 - Klikk på oppsett når du er inne i et hvilket som helst rekrutteringsprosjekt.

2- Klikk på Referansemaler og deretter på de tre prikkene nederst til høyre. Nå kan du klikke på legg til.

3 - Her gjør du innstillingene for referansesjekken og kan velge:

- Kandidatens språk

- Hvilket spørreskjema du vil benytte

- Om du vil at kandidaten skal beskrive arbeidsrelasjon, som deretter verifiseres/endres av referansen

- Om du vil sende mail og/eller sms til kandidaten

- Hvor mange referanser du vil at kandidaten skal oppgi

- Om det skal sendes mail og/eller sms automatisk og direkte til referanser når kandidaten legger dem til.

Husk å klikke lagre

4- Gå til Søkere og marker den eller de kandidatene du ønsker å innhente referanser på. Gå deretter til velg aktivitet og velg Digital referansesjekk i menyen som kommer frem.

5 - Klikk på Velg og deretter på Refapp. Nå kan du klikke på send nederst til høyre i vinduet. Siden automatikk er slått av når du jobber på denne måten vil ingenting sendes ut enda.

6- Nå vil mye gå av seg selv frem til du får mail om at en rapport er klar. Ca 8% av referansene ønsker å snakke over telefon. Dette vil du få en mail om og når du velger tid vil det automatisk sendes ut en kalenderinvitasjon til deg og til referansen. Vi anbefaler at du registrerer svarene fra referansen i Refapp. For å gjøre dette kan du klikke på kalenderinvitasjonen

7 - Nederst i invitasjonen vil du finne link til spørreskjemaet som tilknyttet referansen.

8 - Du kommer inn i spørreskjemaet og vi anbefaler at du skriver inn svarene til referansen her mens dere snakker over telefon. Svaret fra referansen kommer da inn i samme rapport som de som har besvart digitalt. Når dere er ferdige gjennom spørsmålene kan du klikke på lagre nederst.

9 - Du vil holdes oppdatert via epost om viktige hendelser. For eksempel når en rapport på en kandidat er klar. For å lese rapporten kan du klikke på kandidaten, deretter referanser, utvide internt arbeidsområde og klikke på Refapp referanserapport.

10 -Her kan du lese og sammenligne svarene fra referansene.