Hvordan fungerer integrationen mellem Refapp og Talent Recruiter

I denne artikel viser vi dig, hvordan du udfører digital referencetjek via Refapp fra Talent Recruiter.

For at påbegynde digital referencetagning skal du gå til kandidatoversigten i stillingen, (1) markere den eller de kandidater, du ønsker at indhente referencer for, (2) klikke på Kommunikation og (3) vælge Anmod om referencer

Når du har klikket på Anmod om referencer, sendes du videre til et vindue, hvor du skal vælge en skabelon. Disse skabeloner kaldes projektskabeloner og vil indeholde:

• Hvordan skal vi kommunikere med kandidaten? E-mail og/eller sms
  • Hvor mange referencer skal vi bede om?
  • Hvordan skal vi kommunikere med referencene? E-mail og/eller sms
  • Hvilket spørgeskema skal vi bruge?
  • Skal vi verificere ansættelsesforholdet?

Når du har valgt skabelonen, skal du klikke på Send. Oplysningerne om kandidaten og stillingen videresendes til Refapp, og referencetagning starter. I kandidatoversigten i Talent Recruiter vises nu et rundt symbol for at angive, at referencetjekket er begyndt. Hvis du klikker på symbolet, åbner et link direkte til kandidaten i Refapp. Alternativt åbner referencerapporten, når ét eller flere svar er modtaget.

Hvad sker der, når du starter et digitalt referencetjek?

Kandidaten/kandidaterne vil nu modtage en e-mail og/eller SMS, der beder dem om at oplyse deres referencer.

Når kandidaten har indtastet deres referencer og trykket send, modtager referencerne automatisk en mail og/eller SMS, hvor de kan vælge at svare digitalt eller foreslå tidspunkter for et telefonopkald. Mere end 90 % af referencerne vælger at svare digitalt.

Hvornår en reference vil blive kaldt

Vælger en reference 'Jeg foretrækker at blive ringer op', bedes referencen foreslå minimum tre tidspunkter til et telefonopkald, og du vil modtage en mail med foreslåede tidspunkter. I mailen kan du klikke på det tidspunkt, der passer dig bedst. En kalenderinvitation vil derefter blive sendt til dig og referencen.

Når du har bekræftet tidspunktet for en telefonsamtale med referencen, anbefaler vi, at du noterer svarene i Refapp, så svarene bliver en del af referencerapporten. Se processen for et foreslået telefonopkald, og hvordan du noterer svarene i artiklen Hvordan er processen, når en reference vælger at blive ringet op?

Hvordan ser det ud i Refapp?

Når du klikker på "Link til kandidat i Refapp" i Talent recruiter, kan du om nødvendigt indhente flere referencer ved at klikke på Bed om flere referencer fra kandidaten. Du kan alternativt klikke på Tilføj reference, hvis du vil tilføje manuelt.

Referencetagning er afsluttet

Når referencetagning er afsluttet, vil ikonet blive opdateret med en mørkeblå farve. Nu får du adgang til den færdige referencerapport, når du klikker på ikonet.

Referencerapport

Hvis vi klikker på ikonet i Talent Recruiter, kan vi vælge mellem at åbne kandidaten i Refapp eller åbne referencerapporten. Referencerapporten er en sammenfatning af besvarelserne fra alle referencerne.

Referencerapporten er tilgængelig via link i 30 dage, og det er muligt at dele den med eksterne parter, direkte med kunden eller med kollegaer.

Ønsker vi at have adgang til referencerapporten efter 30 dage går vi ind via Link til kandidat mulighed i Refapp og henter rapporten fra Refapp. Vi kan også forlænge rapportens levetid, hvis du ønsker det ved at lade administratoren kontakte Refapp.